wat te doen bij stank na een lekkage

stank in huis na lekkage

Stank in huis is voor niemand prettig. Het is over het algemeen penetrant en muf van aard. Veel mensen ervaren stank in huis na lekkage. Stank in huis na lekkage ontstaat doordat er water in het huis heeft gestaan. Doordat het water in het huis heeft gestaan is er schimmelvorming ontstaan. Deze schimmels produceren een muf en penetrante lucht die met een beetje pech het hele huis onder stinken. Het is natuurlijk heel belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te kunnen doen want in zo’n stank elke dag moeten vertoeven is geen pretje voor niemand. Wat kun je precies doen om deze stank te vermijden en te verwijderen uit je huis?

stank in huis na lekkage

Goed ventileren

Als je veel stank in huis ervaart dan is het altijd een goed idee om het huis goed te ventileren. Ventileer het huis zo lang als mogelijk. Als het even kan in ernstige gevallen tot wel 24 uur per dag. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in het huis flink naar beneden zal gaan. Het voordeel is dat de stank aanzienlijk zal afnemen of zelfs helemaal zal verdwijnen zolang de ventilatie aanhoudt. Het nadeel is dat het geen structurele oplossing is voor het stank probleem. Want zodra je de ramen weer sluiten en stop met ventileren zal de stank toch weer teruggekomen. Je zorgt dus voor een tijdelijke oplossing maar pakt het probleem niet bij de kern aan.

Vocht absorberen

Voor huizen die vochtig zijn of last hebben gehad van lekkage zijn er een aantal andere oplossing op de markt die een stuk beter werken dan slechts alleen maar ventileren door de raam open te zetten. Dan kom je uit bij een absorptie droger. In de volksmond wordt dit ook wel een vochtvreter genoemd. Het onttrekt vocht uit de lucht en ook uit de muren van het huis in kwestie. Het is een zeer goed werkende manier om ervoor te zorgen dat de kern van het probleem kan worden aangepakt. En dat is maar goed ook want als je ooit de stank voor eeuwig wilt verwijderen uit je huis dan is het belangrijker dan al het mogelijke vocht uit het huis is verdwenen.