Uitstel is het hoogste genot

Ik kijk soms naar een palenrammer benzine in de winkel. Waarom kijk ik naar een palenrammer benzine? Omdat ik soms gewoon wil kijken naar iets wat ik niet daadwerkelijk kan kopen. Heb jij dat nooit dan? Onlangs heb ik geleerd dat dit verschilt van persoon naar persoon. Een vriend van mij wilt alleen een winkel in als er daadwerkelijk wat gehaald wordt terwijl ik er geen enkele moeite mee heb om alleen wat te kijken in de winkel en dan niks te kopen. Is dat ook niet veel handiger? Ik heb niet veel geld op het moment.

De moeite van weinig geld

Elke keer als ik erop uit ga wat wil kopen is dat heel erg financieel stressvol. Dan kan ik dus eigenlijk helemaal niet zoveel meer erop uit gaan. Nou kunnen we de afgelopen tijd sowieso niet meer zoveel naar buiten met dat hele corona gebeuren. Wat is dat een domper zeg. Maar je kunt ook juist meer tijd spenderen aan belangrijke dingen Dus dat is wat je met je overgebleven tijd kan doen. Spendeer het met de mensen die dicht bij je staan. Dat maakt je veel gelukkiger dan elke andere optie in de hele wereld en niks kan me van iets anders overtuigen.

Wat kun je dan doen?

Er zijn altijd alternatieve dingen die je kunt doen tijdens de corona tijden. Ik heb mijn vriendin ontmoet in zekere zin door corona. Terwijl ik me aan het vervelen was tijdens corona besloot ik mijn oude contacten door te gaan om te kijken wie ik al een hele lange tijd niet gesproken had. Één persoon die daar tussen stond is de liefste vrouw in de hele wereld die ik een paar jaar niet meer gesproken had. De reden voor het niet spreken was een onenigheid die nogal uit de hand liep. We waren toendertijd goede vrienden maar die onenigheid maakte dingen moeilijker. Veel ouders hebben verteld dat ze veel meer tijd kunnen spenderen met hun kinderen.