Rode rozen: bloemen van de liefde

Rode rozen zijn waarschijnlijk de meest bezongen bloemen van de hele wereld. Geen enkele bloem komt qua bekendheid en populariteit in de buurt van de roos. En met name de rode variant van deze prachtige bloem is mateloos populair. De roos is, zoals vrijwel iedereen weet uit de vele gedichten en liederen die er over deze bloem gemaakt zijn, verbonden aan de liefde. Geef je iemand een bos rode rozen, dan wil je daarmee zeggen dat je een zeer speciaal plekje in je hart hebt voor deze persoon. Een bos rode rozen aan iemand cadeau heeft dan ook echt veel betekenis. Maar waar komt deze betekenis nou eigenlijk vandaan?

De boodschap van de roos

De verbondenheid van rode rozen aan het concept van de liefde is op een aantal manieren uit te leggen. Allereerst kunnen we stellen dat wanneer we ver terug gaan in de tijd, de mens het er eigenlijk altijd over eens is geweest dat de roos de meest bijzondere der bloemen is. Niet alleen door haar prachtige schikking van bloemblaadjes die samen een perfecte bloem vormen, maar ook door haar ongeëvenaard heerlijke geur. Het aanbieden van zo’n perfecte en bijzondere bloem werd dus al snel gereserveerd voor de meest speciale en bijzondere personen in iemands leven. Ook heeft de roos hartvormige bloemblaadjes, hetgeen de symboliek van de liefde natuurlijk alleen maar versterkt! 

Rozen zijn rood

We kennen allemaal het gedichtje rozen zijn rood… Maar, tegenwoordig is het allang niet meer zo dat alle rozen rood zijn. In de natuur komen al langere tijd andere kleuren rozen ook regelmatig voor, maar met name door de menselijke teelt van rozen ontstaan steeds weer nieuwe variaties en zijn het allang niet meer alleen maar rode rozen die populair zijn. Zo zijn er ook roze rozen die bijzonder in trek zijn en zijn witte rozen bijvoorbeeld erg populair voor bruiloften. Maar ga je echt voor de boodschap van pure liefde, dan is een bos rode rozen nog steeds de beste manier om jouw boodschap over te brengen. Niets zegt het zo duidelijk als een bos rode rozen! 

Rode rozen voor valentijnsdag

Liefde en rode rozen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat geldt met name op een bijzondere dag in het jaar, namelijk valentijnsdag. Op valentijnsdag heeft traditiegetrouw de liefde een beetje bijzondere aandacht en wereldwijd kiezen elk jaar weer grote hoeveelheden mensen ervoor om hun liefde te laten blijken door middel van het aanbieden van een bos rode rozen aan hun geliefde. Ben jij nou ook van plan om jouw geliefde op deze bijzondere dag in het zonnetje te zetten met een prachtige bos rode rozen? Dan is het wel aan te raden ervoor te zorgen dat je je bos rode rozen op tijd in huis hebt, of dat je behoorlijk ver van tevoren een bestelling plaatst bij je bloemist om jouw bos rozen te laten bezorgen bij jouw geliefde. Rozen zijn namelijk het hele jaar door zeer populair, maar op Valentijnsdag zijn deze prachtige bloemen van de liefde al helemaal niet aan te slepen!