Diverse redenen om een boomstamtafel in huis te halen

boomstam salontafel

Een boomstamtafel is heel hip. Het is een zeer bijzonder meubel en het biedt veel mogelijkheden. Maar wat is precies een boomstamtafel en waarom zou je het in huis halen? In dit artikel lees je het hoe en het waarom. Laat je inspireren!

boomstam salontafel

Wat is een boomstamtafel?

Een boomstamtafel, bijvoorbeeld een boomstam eetkamertafel of een boomstam salontafel, heeft een tafelblad dat in één stuk uit een boom komt. Maar dit is niet zomaar een houten blad. De structuur van de boom is zoveel mogelijk intact gebleven. Het tafelblad bestaat uit een plank die in de lengte uit de boom is gezaagd. De randen van deze plank, de buitenkant van de boom dus, zijn niet afgewerkt. De zijkanten van je tafel kunnen dus heel grillig en ruw zijn, maar dat maakt juist de charme uit van dergelijke tafels. Wat het onderstel betreft, heb je heel wat keuze. Je kiest voor hout of metaal, stoer of minder stoer. Je gaat voor U-vormige of X-vormige poten of je kiest voor een vrij ingewikkeld kruisvormig onderstel.

Waarom kiezen voor een boomstamtafel?

De redenen waarom men voor een boomstamtafel kiest, zijn vaak uiteenlopend.

– Een boomstamtafel, bijvoorbeeld een boomstam salontafel heeft een stoere look en is tegelijkertijd ook elegant.

– Elke boom is uniek. Als je een tafel met boomstam aankoopt, krijg jij ook een uniek meubelstuk in huis.

– Hout past bij veel interieurs: landelijk, industrieel, minimalistisch of vintage bijvoorbeeld.

– Je creëert je eigen stijl door het houten blad te combineren met het onderstel dat jij kiest.

– Een boomstamtafel is altijd een echte eyecatcher in huis.

– Hout is sterk en daardoor is je boomstamtafel ook zeer duurzaam. En als je al eens een krasje op je hout maakt, is dat geen ramp. Het hoort gewoon bij de stoere look van je tafel.

– Boomstamtafels zijn makkelijk te onderhouden.

– Tafels met boomstam bestaan in diverse types: eetkamertafel, salontafel, bijzettafeltje of bureautafel bijvoorbeeld. Daardoor kun je al de tafels in jouw huis op elkaar afstemmen.

Vraag vooral advies aan de verkoper of de maker van je tafel. Zij gaan jou graag raad geven over welke tafel best bij jouw interieur past.