airco leiding in huis

airco leiding

In de warme zomermaanden kan een airco in huis het binnenklimaat zo aangenaam mogelijk houden. Daarbij zorgt een airco voor de juiste luchtvochtigheid en reinigt deze de lucht. Een split airco bestaat uit een buitenunit met een compressor en condensor, en een binnenunit met een luchtbehandelingskast. Deze twee units worden verbonden met airco leidingen, een stroomkabel en een leiding om de condensatie af te voeren. Een split airco is de meest gekozen airco voor in huis. In dit artikel lees je waarom de split airco zo populair is en welke voordelen deze met zich meebrengt.

Makkelijke installatie

Er zijn alleen leidingen nodig om de binnen- en buitenunit met elkaar te verbinden. De enige vereisten voor de installatie van een split airco zijn twee locaties voor de units, toegang tot elektriciteit en een opening met een diameter van acht centimeter. Een airco leiding is verkrijgbaar in verschillende lengtes waardoor de units tot wel 30 meter uit elkaar gemonteerd kunnen worden.

airco leiding

Energiezuinig

In tegenstelling tot een centraal aircosysteem, verliest de split airco niet veel energie. Voor de centrale airco zijn veel meer leidingen nodig. Wanneer deze leidingen in ongeïsoleerde ruimtes zijn geïnstalleerd of gaan lekken, verliezen deze wel tot 30 procent aan koelenergie. Omdat de split airco een kanaalloze airco is, zul je besparen op toekomstige energierekeningen.

Aantrekkelijk

De split airco kan bijna overal geplaatst worden in huis. Je kan dit aircosysteem vinden in veel verschillende aantrekkelijke modellen die zowel op het plafond als op de muur geplaatst kunnen worden.

Weinig geluid

De binnenunit van de split airco werkt zo stil als 19 decibel. Deze airco is daarbij redelijk compact in vergelijking tot andere aircosystemen. Hierdoor kan deze in verschillende ruimtes in huis gemonteerd worden en kun je de juiste plek kiezen waar je het minste geluidsoverlast zal hebben.

Veiligheid

De split airco is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een raamairco, waarbij je een raam moet wijden aan de condensatieleiding. Voor de split airco is enkel een klein gaatje voor de airco leiding nodig, wat geen risico zal vormen voor eventuele indringers. Hiermee is het risico op inbraak een stuk kleiner.