Wat is een doorstromer?

Logo Boilermarkt

Een doorstromer is eenvoudig gezegd een spirale stand. Het koude water stroomt er aan de ene kant in een wordt door de spirale stang opgewarmd en zal er aan de andere kant warm uitkomen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het open draaien van de kraan en zal je direct kunnen genieten van warm water. 

Doorstromers van verschillende merken

Er zijn erg veel verschillende merken doorstromers. Wellicht het meest bekende en geliefde merk is Stiebel Eltron deze doorstromer heeft namelijk een energielabel A. Dit energielabel houdt in dat de doorstromer erg weinig energie verbruikt en daarom goed is voor het energieverbruik en het milieu. 

Waarom kiezen voor een doorstromer 

Doorstromers zijn klein en super handig en worden gebruikt voor het opwarmen van water. Het ingebouwde opwarminelemend wordt pas ingeschakeld wanneer er warm water nodig is. Een ander groot voordeel is dat een traditionele boiler leeg kan raken. Dit is bij de  elektrische doorstroomverwarmers echter niet mogelijk omdat het water direct verwarmd wordt. Zo zul je daarom ook nooit onder een koude douche staan en zal er geen energie verspild worden door het water opwarmen zonder dat er gedoucht wordt.