Verschillende soorten insteeksloten

nemef-veiligheidsslot-4119-27-afgerond

Insteeksloten zijn er voor alle soorten en maten deuren, voor elk type deur heb je weer een ander insteekslot nodig. Daarnaast kan je bij insteeksloten nog kiezen voor speciale sloten voor speciale situaties. In voorgaande blogs hebben we al wel eens uitgelegd waarom insteeksloten zo heten, maar we zullen het nog even kort behandelen. Insteeksloten worden zo genoemd omdat ze daadwerkelijk in de zijkant van de deur worden gestoken, in een uitgefreesd gat.

 In deze blog zullen we je alles vertellen over insteeksloten voor binnendeuren en buitendeuren.

Insteeksloten binnendeuren

Een insteekslot voor een binnendeur is vaak een loopslot. Dit komt omdat loopsloten handige insteeksloten zijn voor deuren die niet afgesloten hoeven te worden. Binnendeuren hebben normaal gesproken geen sleutelgat, maar alleen een deurkruk. Binnendeuren die wel op slot gaan zijn vaak de wc en badkamer, hier zijn speciale insteeksloten voor gemaakt die vanaf de binnenkant op slot gedraaid kunnen worden. Kastdeursloten zijn de laatste binnendeur insteeksloten die we in deze blog bespreken. Bij kastdeursloten kan je er voor kiezen om een slot te nemen die op slot kan of waar alleen een klinkje op gezet kan worden

Insteeksloten buitendeuren

Er zijn een hoop verschillende soorten insteeksloten voor buitendeuren. Zo zijn er anti-paniek sloten, deze sloten zorgen er voor dat je altijd naar buiten kan via de deur, ook als je geen sleutel bij je hebt. Het meest gangbare insteekslot voor buitendeuren is het dag- en nachtslot. Deze sloten bestaan uit een dagschoot die te openen is met de deurkruk, en een nachtschoot dat wordt bediend met een sleutel. Schuifdeursloten zorgen er met een soort haak voor dat je schuifdeuren niet zomaar open kan trekken. Veiligheidssloten zijn de belangrijkste insteeksloten, deze sloten zijn namelijk beveiligd met een SKG keurmerk. Hierdoor zijn de sloten niet gemakkelijk te manipuleren en is je woning een stuk beter beveiligd.

Hopelijk hebben we je genoeg informatie gegeven over insteeksloten voor binnen- en buitendeuren.