Je zolder op met een vlizotrap

vlizotrap

Soms zie je dat mensen een huis hebben waar wel een zolder aanwezig is, maar deze kun je alleen bereiken met een ladder. Er zal dan geen trap zijn die je ook zal hebben om naar de eerste verdieping te komen. De zolder is er dan vaak ook alleen om spullen op te bergen en is niet een kamer waar je zou kunnen slapen. Sommige zolders kun je namelijk wel ombouwen tot een slaapkamer, maar dat verschilt per huis. Het is vaak een kwestie van hoe hoog het huis is en op welke manier het huis dan is gemaakt. Een ladder is vaak prima om te gebruiken om deze zolder op te komen, maar veel mensen vinden dit toch eng. Dan kun je er ook voor kiezen om een vlizotrap te maken. Dit is eigenlijk een uitklapbare ladder die uit het plafond komt.

vlizotrap

Het voordeel

Als je dan gaat kijken naar wat het voordeel is van een vlizotrap dan is het eerst voordeel meteen dat je dus nooit meer een ladder erbij hoeft te halen. Veel mensen laten deze namelijk niet boven staan en bergen hem op in de schuur. Als je dan ook nog een trap op moet met de ladder kan dit vrij lastig zijn en zie je ook dat dit soms fout gaat. Dan is het dus makkelijk dat je de trap zo uit het plafond kunt halen en je ook niet zoveel moeite hoeft te doen. Bovendien is het ook nog eens een stuk sneller. Je kunt dan sneller de trap tevoorschijn halen en dus ook sneller bij de spullen die op de zolder liggen.

Pas op!

Dat er een trap uit het plafond komt zetten betekent niet dat je veilig zonder zorgen de vlizotrap op en af kunt rennen. De trap zal namelijk nog steeds erg steil zijn dus je moet er voorzichtig op en af klimmen. Je wilt natuurlijk niet vallen.