Is bamboe een goed materiaal?

Bamboe is vooral bekend vanwege panda’s en andere materialen. Maar wist je dat bamboe eigenlijk een heel goed materiaal is om kleding of een bamboe dekbed van te maken, in plaats van alleen voor constructies of bouwmateriaal. Ze zouden de vezels uit de bamboe halen en het als basismateriaal gebruiken en met de steeds verdergaande technologieën kunnen bamboevezels worden gebruikt voor veel mode- en textieltoepassingen. Het wordt genoemd als het meest hernieuwbare materiaal en het wordt geleverd met een natuurlijke resistentie tegen ongedierte. Het kan erg snel groeien en het helpt de bodem die is uitgehold om weer op te bouwen.

Voordelen van bamboevezels

Bamboevezels kunnen worden gebruikt om stoffen voor kleding materialen te maken, en de voordelen van deze op bamboe gebaseerde stoffen zijn echt goed, en de kwaliteit is bijna hetzelfde als een bamboe dekbed. Kleding gemaakt van bamboe stoffen is extreem zacht en heeft een uitstekende hittebestendigheid. Door zijn microscopisch kleine gaatjes biedt het de gebruiker ook uitstekende ventilatie en helpt het om UV-straling te blokkeren en stoffen gemaakt van bamboe zijn milieuvriendelijk. Ze zijn ook kreukvrij, zelfs zonder strijken en bijna zweet bestendig. De laatste tijd heeft het de wereld van kledinglijnen en ander handwerk geregeerd.

Verschil tussen katoen en bamboe

Katoen en bamboe stoffen of vezels zijn sinds polyester de meest gebruikte materialen ter wereld. Er is geen groot significant verschil tussen deze twee stoffen, beide materialen zijn natuurlijk en kunnen uitblinken in temperatuur en duurzaamheid. Katoen is zonder twijfel de meer ademende stof, maar bamboe stoffen zijn duurzamer en gaan langer mee. Bamboe boerderijen zijn echter vriendelijker en veiliger voor het milieu dan katoen boerderijen. Maar alles heeft voor- en nadelen, zo zijn bamboe lakens duurder dan katoenen lakens. Dus aan het eind van de dag komt het allemaal terug op persoonlijke voorkeur.