Investeren in je toekomst

Van jongs af aan krijg je waarschijnlijk al wel de vraag of je al weet wat je later worden wil. Kleine kinderen beginnen vaak met de standaard antwoorden als juffrouw, kapster, prinses, brandweerman, politieman en noem ze maar op. Hoe ouder je wordt hoe meer jouw toekomst een vorm gaat krijgen. Je kiest een studie uit die je interessant vindt en gaat je verdiepen in beroepen die hierbij aansluiten. Zo weet je zeker dat jij mag gaan doen wat je leuk vindt. Maar investeren in je toekomst is meer dan alleen bedenken en kiezen wat jij later worden wilt.

Toekomst en milieu

Goed omgaan met het milieu heeft een grote invloed op jouw toekomst. Natuurlijk is het fijn als je een leuke baan kunt vinden, zodat je niet met tegenzin naar je werk gaat. Je moet tenslotte heel wat jaren werken. Maar mogelijk wil je ook graag een gezin stichten. Dan wil je toch ook zeker zijn dat jij op je oude dag, maar ook je kinderen als ze eenmaal groot zijn, nog kunnen genieten van een goed en gezond milieu? Dat betekent dat je bij het investeren in je toekomst ook goed na moet denken over duurzame oplossingen. Manieren om je woning energiezuinig te maken. De meest bekende is wellicht het isoleren van je huis. Door te zorgen voor een goede isolatie kun je de warmte makkelijker binnen houden en hoef je minder gas of elektriciteit te verbruiken om het ook in de winter binnen aangenaam warm te houden. Maar mede door een goede isolatie is het ook belangrijk om te zorgen voor goede ventilatiesystemen

Ventilatie met warmteterugwinning

Goede ventilatie in je huis is nodig om te zorgen dat je op elk moment van de dag verse lucht kunt inademen en dat de vervuilde lucht wordt afgevoerd. Dat kan door je ramen dagelijks open te zetten, maar in de winter als het buiten vriest zal dit vast niet je voorkeur hebben. Bovendien laat je dan de warmte weer ontsnappen, waardoor het isoleren van je huis ook weinig nut meer heeft. Het is een betere optie om gebruik te maken van een zogenoemd wtw systeem. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (wtw) is een mechanisch systeem dat ervoor zorgt dat er een continue luchtverversing plaatsvindt in jouw huis en de verschillende ruimtes. Zo wordt eenvoudig de vervuilde lucht van de keuken na het koken afgevoerd, terwijl je woonkamer op hetzelfde moment toevoer van verse lucht blijft houden. Onmisbaar om te hebben en de beste investering in je toekomst!