Inrichten en decoreren: je moet het maar kunnen

Spiegels op maat

Het inrichten van een huis is een heel karwei. Het is leuk en spannend, maar tegelijkertijd ook heel stressvol en tijdrovend. Elk huis is anders evenals de inrichtingsstijl van de bewoners. Op televisie worden er genoeg shows uitgezonden van mensen die professionele hulp inschakelen bij het inrichten en decoreren van hun huis. Niet iedereen heeft immers oog voor detail en niet iedereen heeft er de passie en het geduld voor om aan zo’n project te beginnen. Alles moet op maat gemaakt worden. De bank, het aanrecht en niet te vergeten: de spiegels. Een kamer kan niet zonder. De grote, verticaal staande spiegels zijn razend populair. De outfit van de dag kan goed bekeken worden in zo’n spiegel. Online zijn er genoeg aanbieders beschikbaar die spiegels op maat laten maken.  

Soorten spiegels

Zoals men al kan raden zijn er heel veel verschillende soorten spiegels. Men heeft de ronde spiegels die een old school vibe afgeven. Dergelijke ronde spiegels kunnen verschillende afwerkingen hebben. Zo is er de ovale barok spiegel die er klassiek en chique uitziet. Het lijkt alsof het regelrecht uit een paleis komt. Daarnaast zijn er ook simpele ovale wandspiegels die een eenvoudige gouden of zilveren afwerking hebben. Dergelijke spiegels staan mooi in de badkamer of in de gang. Voor de liefhebbers zijn er de trendy lichtgevende spiegels. Dit soort spiegels trekken de aandacht van iedereen en zien er ultra luxe uit. De spiegels hebben naast hun reguliere werking ook een decoratieve functie. Men kan lichtgevende spiegels plaatsen in de badkamer, maar ook in de salon indien gewenst. Het is verstandig om ook dit soort spiegels op maat te laten maken. 

Spiegels op maat

Moderne kunst

Naast de spiegelkamer dat is opgebouwd uit veel spiegels op maat gemaakt, valt het ook op dat moderne schilderijen enorm verschillen van de klassiekers. De moderne schilderijen zijn vaak abstract en zijn gemaakt met een mengelmoes van kleuren. Het mooie aan moderne kunst is dat recente gebeurtenissen of hedendaagse omstandigheden zijn af te leiden uit het kunstwerk. Daarnaast kenmerkt moderne kunst zich door aparte figuren en bouwwerken. Ook hier speelt abstractheid een rol. Veel mensen schaffen moderne kunst aan als decoratie voor hun woning. Zo ziet aluminium kunst er erg gaaf uit voor in huis.