Handige doe-het-zelver? Een rolsteiger is dan gewenst!

Rolsteiger

Zou je jezelf gerust kunnen omschrijven als een persoon met twee rechterhanden, of alleszins iemand die kleine en ook grotere klusjes in en rond het huis telkens weer tot een goed einde brengt? Grote kans dat je dan ook in staat bent schilderklussen aan de buitenkant van je woning op te knappen. Net als dat je waarschijnlijk gevelplaten zelf kunt monteren, een dakgoot kunt repareren of hooggeplaatste ramen boent. Probleem is echter natuurlijk wel dat deze plekken vaak moeilijk te bereiken zijn. Welnu, deze kwestie kan verrassend makkelijk opgelost en wel door een rolsteiger te huren of te kopen. Via deze steiger zul je namelijk wél in staat zijn de genoemde taken goed uit te voeren, iets dat met ladders of trappen vaak moeilijker is.

Rolsteiger

De voordelen van rolsteigers op een rijtje

Om meerdere redenen zijn voor klusjes die vooral aan de buitenkant van een gebouw moeten worden uitgevoerd rolsteigers de beste optie om jezelf op hoogte te laten werken. We benoemen hierbij de volgende:

• Mits je de rolsteiger goed hebt geïnstalleerd en deze waterpas staat, is dit een heel veilig middel om mee te werken. In principe moet dit veiliger zijn dan een ladder of een trap.

• Rolsteigers zijn multifunctioneel, in die zin dat je er met meerdere mensen op kunt werken en dat je ook gereedschappen en materialen erop kwijt kunt. 

• Een rolsteiger is eenvoudig te verplaatsen.

• Rolsteigers zijn relatief goedkoop als het gaat om de aanschafprijs.

Rolsteiger