Een handleiding voor bezwaar maken

Zo nu en dan kan het voorkomen dat je een rekening in huis krijgt waar je erg verbaasd over kunt zijn. Het kan goed voorkomen dat de rekening die in huis krijgt naar jouw idee niet juist is. Het is logisch dat je je dan verbaasd voelt over de rekening die je opeens voor je neus krijgt. Het kan bijvoorbeeld het geval zijn dat je volgens de rekening opeens meer moet betalen dan je zelf in eerste instantie had gedacht. Gelukkig hoef je dan niet altijd direct akkoord te gaan met de rekening. Als jij denkt dat er iets niet klopt dan kun je kiezen voor WOZ bezwaar maken.

Wat is bezwaar maken?

Voordat je straks meer kunt lezen over hoe WOZ bezwaar maken in zijn werk gaat is het handig om eerst wat meer te lezen over wat bezwaar maken nou eigenlijk precies inhoudt. Het zou natuurlijk onlogisch zijn als je het proces van bezwaar maken ingaat, maar eigenlijk niet eens een goed idee hebt van wat bezwaar maken nou eigenlijk precies betekent. Bezwaar maken houdt eigenlijk in dat je aangeeft dat je het niet eens bent met een bepaalde keuze of beslissing die voor jou is gemaakt. Als je het bijvoorbeeld niet eens bent met de WOZ waarde die voor jou berekend is, dan kun je kiezen voor WOZ bezwaar maken.

Hoe gaat bezwaar maken?

Het maken van bezwaar kun je dus doen wanneer je het niet eens bent met een bepaalde keuze of bepaalde beslissing die gemaakt is. Er zijn een aantal stappen die van belang zijn als je graag bezwaar wilt maken tegen een keuze of beslissing die voor jou gemaakt is. Je kunt hier meer lezen over hoe het bezwaar maken ongeveer in zijn werk zou kunnen gaan, met als voorbeeld scenario WOZ bezwaar maken. Als jij denkt dat de WOZ waarde die voor jou is vastgesteld niet klopt en niet eerlijk is en daarvoor bezwaar wilt maken, dan is het een hele goede eerste stap om te kijken of dit gevoel zou kunnen kloppen.

De vervolgstappen

Een van de eerste stappen is dus om te kijken of WOZ waarde die voor jou bepaald is klopt of niet. Het zou namelijk kunnen dat het voor jou voelt alsof er een waarde berekend is die niet eerlijk is en niet klopt, terwijl deze waarde volgens de officiële berekeningen wel zou kloppen. Dit checken kun je doen door te kijken of de WOZ waarde die voor jou berekend is overeenkomt met de WOZ waarde die berekend is voor woningen bij jou in de buurt. Hiervoor zijn er speciaal ontwikkelde programma’s te vinden en te gebruiken. Als deze waardes erg ver uit elkaar liggen dan zou het kunnen dat jouw WOZ waarde inderdaad niet klopt.