Badkamerspiegel met verlichting

Mensen kunnen niet zonder spiegels. Hoe vaak kijk jij niet in de spiegel om even te kijken hoe je haar zit? Of om even te checken of je lippenstift nog mooi zit? Juist. Daarom is het ook fijn om een goed exemplaar in je badkamer te hebben. Dit is immers de ruimte waar je je bezig houdt met de verzorging van je lichaam en je uiterlijk! Daarom is een badkamerspiegel met verlichting een fijne toevoeging aan jouw badkamer. Het heeft dezelfde functie als een normale spiegel, maar creëert extra licht. Het zorgt ook voor meer sfeer in de ruimte.

De eigenschappen van een badkamerspiegels met verlichting

Een badkamerspiegel met verlichting past in iedere badkamer. Ook in een kleine of eentje met slechte ventilatie. Ze zijn speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes en zijn hier dus ook goed tegen bestand. Daarnaast zorgt het dus voor extra licht. Normaalgesproken komt het licht in de badkamer van bovenaf. Dit is niet altijd even handig als je je make-up wilt doen of je misschien je baard wilt scheren. Dat maakt dit een badkamerspiegel met verlichting zo handig. Doordat het licht direct op je gezicht valt, worden zelfs de kleinste details zichtbaar. En dat niet alleen: voor een ontspannende avond kun je er ook voor kiezen om juist alleen de verlichting van de spiegel aan te doen. Zo krijg je een relaxte sfeer en kun je van je avond genieten. 

Wat is er mogelijk?

Wat betreft verlichting is er veel mogelijk. De meest traditionele manier is nog steeds een simpele lamp boven je spiegel. Dit wordt ook wel losse spiegelverlichting genoemd. De lampen zijn dus niet verwerkt in de spiegel. Het licht komt dus ook van bovenaf. Een tweede optie is geïntegreerde verlichting. In dit geval zitten de lampjes in de bovenkant en/of onderkant of zijkanten van de spiegel. In plaats van bovenaf komt het licht dus nu direct uit de spiegel. Omdat het licht hierbij ook direct tegen je gezicht valt, heb je geen last van schaduwen. Dan is er tegenwoordig nog een nieuwe trend gaande: LED verlichting. Hier worden LED strips achter de spiegel gezet en krijg je dus licht langs de muren. Dit zorgt voor een indirecte lichtinval. Het is klein van formaat en kun je ook zelfs dimmen. Ook zijn de spots erg zuinig en gaan ze lang mee. 

Badkamerspiegel met verlichting: wat slim!

Tegenwoordig wordt alles ‘slim’ gemaakt. Dus nu zijn zelfs ook een badkamerspiegel met verlichting aan de beurt! Vaak worden de eerder genoemde LED lampen gebruikt. Maar in dit geval krijg je er dan extra functies bij. Je kan de lampen dan op afstand besturen. Het is hiervoor wel nodig om de verlichting te verbinden met je netwerk. Vervolgens moet je de verlichting zoeken in de app en koppelen. Daarna is het klaar voor gebruik. Afhankelijk van je lamp kun je ze dan dimmen of zelfs van kleur laten veranderen. Alles is mogelijk: blauw, groen of rood. Ook kun je een schema instellen. Dan stel je de tijden in om de lampen in- en uit te schakelen. Het wordt je zo wel heel makkelijk gemaakt!