Een goedkope badkamerrenovatie van begin tot eind plannen?

Naast keukenrenovaties kan het verbouwen van een badkamer snel een van de duurste thuis projecten worden. Maar het hoeft niet zo te zijn. Met een goed plan en een beetje creativiteit kun je je badkamer een make-over geven zonder je budget te overschrijden (Bron: radiatorendiscounter.nl).

Hoeveel kost het om een ​​badkamer te verbouwen?

De gemiddelde kosten van een badkamerrenovatie zijn vijftienduizend euro, maar huiseigenaren kunnen tot dertigduizend uitgeven aan de bovenkant van het spectrum. Dit omvat nieuwe armaturen zoals het toilet, de wastafel, het bad en de radiatoren ,samen met de kosten van een nieuwe ijdelheid, aanrecht en tegels.

Plan je badkamerrenovatie budget en tijdlijn

Een gedegen plan is essentieel. Bedenk wat je wilt bereiken met je budget badkamerrenovatie en hoeveel je kunt uitgeven. Geef prioriteit aan de projecten die de grootste impact zullen hebben zonder je budget te belasten. Overweeg om samen te werken met een interieurontwerper of architect om ervoor te zorgen dat je tijdlijn, budget en algehele ontwerp realistisch zijn.

Winkel rond voor materialen en arbeid

Of je nu zelf je vloer opnieuw betegelt of een aannemer inhuurt, het is belangrijk om op zoek te gaan naar de beste prijs. Vergelijk materiaalkosten van meerdere locaties en verzamel drie tot vier schattingen van aannemers voordat je met je renovatie begint.

Goedkope materialen voor badkamerrenovatie vinden:

  • Vergelijk de prijzen van warenhuizen online.
  • Zoek naar deals bij koopjeswinkels, kringloopwinkels en outlets.
  • Bezoek je bouwmarkt voor aanbiedingen.
  • Probeer online bronnen zoals Facebook Marketplace of Marktplaats.

Houd je leidingen op zijn plaats

Werk binnen je huidige sanitair configuratie. Het verplaatsen van grote leidingen of het installeren van nieuwe waterleidingen zal je budget tijdens een badkamerrenovatie overspoelen, dus verplaats je watertoevoer en -afvoer niet tenzij het absoluut noodzakelijk is. In plaats van je huidige douche, badkuip, wastafel en toilet te vervangen, kun je deze budget renovatie ideeën voor de badkamer overwegen:

  • Verander je toiletbril en deksel in plaats van deze helemaal te vervangen.
  • Rust je douche uit met een nieuw systeem.
  • Installeer een prefab douche in plaats van een betegelde douche.
  • Vervang je oude douchegordijn of plaats een nieuwe glazen deur.
  • Maak van je bad een inloopdouche.
  • Werk je badkuip of douche af met een nieuwe kit.