Bloembollenkwekerij heeft alles voor in de tuin

bloembollenkwekerij

De bloembollenkwekerij waar ik altijd mijn bollen koop heeft heel erg veel kennis over de producten. Een aantal jaar geleden ben ik namelijk begonnen met het kweken van bloemen voor mijn marktkraam. Ik vind het geweldig om in de buitenlucht te kunnen werken. Op deze manier kan ik dat elke dag. Toen ik net voor mezelf begon heb ik een aantal soorten bollen uitgeprobeerd, maar niet elke beviel even goed. Uiteindelijk ben ik voor de bollen van kwekerij Davelaar gegaan. Zij hebben echt de beste kwaliteit en zij bieden ook nog eens hele fijne service. Ooit was er eens een bestelling verloren gegaan en zij hebben er alles aan gedaan om dat netjes op te lossen. Dat doen zeker niet alle bedrijven hen op die manier na.

Crocosmia

Kies voor de bloembollenkwekerij

Bij de bloembollenkwekerij Davelaar zijn zij gespecialiseerd in de bloem Crocosmia’s. Een andere benaming daarvoor is de Montbretia. De kwekerij heeft maar liefst vijftig soorten bollen daarvan. Het is dus best een taak om tussen al die soorten te moeten kiezen. Ik heb er in het begin een groot aantal uitgeprobeerd. Op die manier ben ik erachter gekomen welke mijn lievelingsbollen waren. De Crocosmia Lifcufer is mijn favoriet omdat die heel mooi rood kleurt. Ook kweek ik er een paar die wat meer oranje of geel zijn. Op die manier verkoop ik voor ieder wat wils.

Crocosmia

Een prachtig gezicht

Jij kan bij de bloembollenkwekerij natuurlijk ook bollen bestellen gewoon voor in jouw eigen tuin. Zij verkopen vast iets wat jij mooi vind. Zo zijn er bollen waaruit grootbloemige Crocosmia’s komen en bollen waaruit kleinbloemige Crocosmia’s komen. Soms hebben ze ook een paar exclusieve bollen in hun assortiment, maar daar moet jij snel bij wezen voordat ze op zijn. Ik raad zeker aan om eens een bestelling te plaatsen als jij groene vingers hebt!