Statief ventilator

Kweken

Om tot een goed kweekresultaat te komen, zal er aan een aantal voorwaarden voldaan moeten worden. Plantjes hebben bijvoorbeeld licht en warmte nodig om goed tot groei te komen en nog een ander onmisbaar aspect is ventilatie. Een goede ventilatie is van groot belang tijdens het kweekproces.

Ventilatie

Door te ventileren wordt de lucht in de kweekkas ververst en dit is noodzakelijk voor een gezond klimaat in de kas. Een plant verdampt veel water en het is nuttig voor het klimaat in de ruimte van de kas dat deze waterdamp wordt weggevoerd. Verder zorgt een ventilator ook nog voor het bewegen van de lucht door de kas.

Ventilator

In een kas wordt meestal gebruik gemaakt van een statief ventilator. Het voordeel van dit soort ventilatoren is dat zij de lucht door de hele ruimte laten bewegen. Meestal wordt gekozen voor een statief ventilator met een zwenkfunctie.

Statief ventilator

U kunt bij ons terecht voor een goede statief ventilator. Wij verkopen in onze webshop verschillende modellen. Kijkt u eens rustig rond welk model het beste past bij uw wensen.