Doorzichtig tafelzeil

Een mooie houten tafel is het beste te beschermen met doorzichtig tafelzeil. Het voordeel daarvan is dat je nog steeds van de mooie uitstraling van de houtstructuur kunt genieten, maar dat je niet het risico loopt dat er krassen, kringen en vlekken in de tafel komen. Je kunt het tafelzeil permanent op de tafel laten liggen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want tafelzeil is met een doekje met water uitstekend af te nemen. Als je dat na iedere maaltijd doet zal het tafelzeil jarenlang meegaan zonder dat het lelijk wordt.

De afmetingen van doorzichtig tafelzeil

Als je doorzichtig tafelzeil gaat kopen moet je goed opletten dat je niet te weinig bestelt. Want als het zeil dicht langs de rand van de tafel blijft hangen is de kans groot dat je er telkens tegenaan komt en dat het zeil omhoog gaat. Het beste is aan alle zijkanten een overschot te nemen van 15 á 20 centimeter. Als je het lastig vindt om de exacte afmetingen uit te rekenen kun je het tafelzeil kopen bij superwoonwinkel.nl. Op die site staat een handig hulpmiddel, waarmee je de afmetingen van het benodigde tafelzeil voor jouw tafel snel kunt bepalen.

Doorzichtig tafelzeil voor buiten

Als je buiten een mooie houten tuintafel hebt staan is het jammer als die er door regenwater en door vlekken van etenswaren na verloop van tijd wat minder fraai uit komt te zien. Om dat te voorkomen kun je op zo’n tafel ook doorzichtig tafelzeil leggen. Regen en vuil hebben dan niet meer de kans om het tafelblad in te trekken. Je moet doorzichtig tafelzeil op een buitentafel wel goed vastmaken, want anders kan de wind er onder komen en dan waait het weg. Je kunt ook kiezen voor een dikkere en zwaardere variant van het doorzichtig tafelzeil.