Veel gestelde vragen over plafondlampen.

Welke soorten plafondlampontwerpen zijn er?

Aan de andere kant kunnen de ontwerpen van de plafondlampen, naast de verschillende stijlen, zo complex of eenvoudig zijn als je wilt. Van rechte lijnen met weinig ornamenten, die de kamer eenvoud en netheid geven, tot sierlijke ontwerpen, met veel ornamenten, die alle gasten zullen verrassen en een ongelooflijk originele toets aan de kamer zullen geven. Het maken van deze beslissing heeft te maken met de indruk die je met jouw decoratie wilt overbrengen.

Welke kleur moet de plafondlamp kiezen?

De kleur die je kiest voor je plafondlampen hangt af van verschillende factoren, waaronder de gekozen stijl, de kappen van de andere elementen die in de kamer aanwezig zijn, de materialen die je hebt gebruikt in de decoratie, het materiaal waarin de lamp is gemaakt. Lamp of de bekendheid die je aan dit belangrijke element van verlichting wilt geven, enz.

De meest gebruikte tinten zijn discrete, elegante, minimalistische tinten, of pasteltinten, hout, die een warmere uitstraling geven. Toch is er de laatste jaren een bijzondere beweging en interesse in veelkleurige lampen en roze lampen.

Welk type plafondlamp kies je in overeenstemming met het licht dat ze geeft?

We moeten het nu hebben over verlichting, want daar zijn lampen voor. Het is van belang dat het type lamp dat je kiest ook in overeenstemming moet zijn met zijn functie. Allereerst moet je weten dat plafondlampen altijd bovenlicht geven, dat wil zeggen van bovenaf. Maar het model lamp dat de lamp bedekt, zal het licht hiervan nuanceren en daarom moet er rekening mee worden gehouden.

Er zijn sfeerlampen, waarmee een homogene verlichting wordt bereikt, waardoor schaduwen en donkere gebieden worden vermeden. Perfect voor bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Het zijn meestal die met meerdere armen, uitschuifbaar of scharnierend en met een brede structuur.

Aan de andere kant hebben we focale lampen, die het licht van de lamp meer op één punt concentreren en zo de ruimtes direct verlichten. Dit doen ze dankzij strakkere schermen. Ze zijn perfect als we een specifieke plek willen verlichten, zoals een bureau, of een leeshoek. Het kan ook handig zijn als we een donkere plek in huis hebben.