Hoe onderhoudt je een Hongaarse punt PVC vloer?

keukenwinkel Roosendaal

Zoals elke andere vloer vereist ook de Hongaarse punt PVC een beetje onderhoud. Je hoeft echter niet zoveel moeite te doen om dit materiaal schoon te maken in vergelijking met andere materialen zoals hout en metaal. Dat komt omdat PVC vloeren vrij eenvoudige materialen zijn die niet rotten, roesten of aangetast worden. Het vereist geen speciale behandelingen zoals coatings om corrosie en andere geleidelijke schade te voorkomen. Je moet je Hongaarse punt PVC vloer vegen en dweilen. Let hierbij op het soort schoonmaakmiddel dat je gebruikt. Er zijn enkele omstandigheden waar je je PVC vloer niet aan wilt blootstellen. Hoe onderhoud je je PVC vloer? Lees hier verder!

Je Hongaarse punt PVC vegen en dweilen

PVC vloeren vereisen de meest elementaire reinigingsmethode. Dit is vegen of stofzuigen en vervolgens dweilen. Het is belangrijk dat je stof of vuil op het oppervlak van je PVC vloer grondig reinigt. Zo voorkom je dat hij te vuil wordt. Je kunt een stofzuiger gebruiken om ervoor te zorgen dat al het vuil tussen de spleten effectief wordt verwijderd. Daarna kun je je PVC vloer gewoon dweilen met water om al het vuil dat op het oppervlak is gekomen weg te vegen. Je hoeft niet bang te zijn dat water de vloer verpest, want PVC is zeer goed bestand tegen water. Zorg er echter wel voor dat je niet te veel water gebruikt, zodat de vloer doorweekt raakt. Te veel water kan de lijm onder de PVC vloer volledig ruïneren. Gebruik gewoon voldoende water om het oppervlak schoon te maken.

Vermijd blootstelling aan bepaalde omstandigheden

De Hongaarse punt PVC vloer bestaat uit verschillende materialen zoals polyvinylchloride. Het is samengesteld uit verschillende soorten plastic materialen en is de reden waarom het zeer goed bestand is tegen water. Maar dat zou ook betekenen dat je het uit extreme omstandigheden zoals grote hitte moet houden. Hoewel PVC vloeren niet echt brandbaar zijn, lopen ze het risico bepaalde schade op te lopen wanneer ze aan extreme hitte worden blootgesteld. Het kan brandwonden ontwikkelen en het oppervlak kan bij blootstelling licht smelten. Het zal een permanente markering achterlaten die je eigenlijk meteen wilt vervangen. Je moet het ook droog houden na het dweilen. Aangezien het bestaat uit verschillende plastic materialen, kan het glad worden als je het nat laat. Dit kan ongelukken veroorzaken voor mensen die eroverheen lopen.

Welke schoonmaakmiddelen moet je vermijden?

Hoewel de Hongaarse PVC vloeren, samen met verschillende andere PVC materialen, bestand zijn tegen de meeste schoonmaakmiddelen, moet je schurende middelen vermijden. Voorbeelden van schurende schoonmaakmiddelen zijn bleekmiddel, schuurpapier, staalwol en nylon gaas. Je wilt deze middelen vermijden omdat het de uitstraling van je PVC vloer kan verpesten. Het kan verschillende permanente vlekken en krassen veroorzaken wanneer je het gebruikt op PVC.