Een wingchair, wat is dat?

klassieke meubels 2

Heb je al eens gehoord van een wingchair? Misschien zegt het woord oorfauteuil je meer.

Ik weet nog dat mijn opa mij vroeger altijd voorlas in een stoel die zo groot was dat wij er beiden gemakkelijk in pasten. Door de brede zijkanten en de comfortabele diepte van de stoel, zat ik altijd lekker en kon ik me volledig ontspannen terwijl mijn opa me in slaap bracht met zijn verhaaltjes. Tegenwoordig zijn deze stoelen nog steeds enorm populair en zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Lees snel verder om te ontdekken of deze fauteuil misschien wel iets voor jou is.

Altijd de perfecte stoel voor jou

Voor mij is een wingchair fantastisch, niet alleen door de nostalgie maar ook door de vele voordelen die eraan vastzitten. Zo is kenmerken van dit type fauteuil dat ze een verbrede zijkant hebben. Vandaar ook de term oorfauteuil, of wingchair zoals ze origineel worden genoemd. Deze stoelen zijn misschien wel het meest bekend met zijn klassieke ruitenpatroon en knopen, die kenmerkend zijn voor de Engelse stijl van dit meubelstuk. Maar, er zijn veel meer verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo heb je ook de keuze uit een strakke, klassieke look die eventueel beter bij jouw interieur past. Verder zijn tegenwoordig ook oorfauteuils beschikbaar met een industriële look. Deze stijl is namelijk steeds meer populair, en een oorfauteuil kan veel toevoegen aan deze uitstraling.

Ultiem comfort beleven is niet moeilijk

Naast dat deze stoelen er enorm mooi uitzien, zitten ze ook super comfortabel. Door de diepe zitting zak je helemaal weg in je eigen cocon terwijl je nek, schouders en rug goed worden ondersteund. Ideaal dus wanneer je thuiskomt van een lange dag en even wilt ontspannen. Neem simpelweg plaats in jouw wingchair en geniet van het comfort dat deze mooie, grote stoel jou kan bieden. Ik denk in ieder geval met veel plezier terug aan de stoel waarin ik zoveel mooie herinneringen heb en die nu ook in mijn eigen woonkamer staat. Ik kan niks anders zeggen dan dat je het zelf moet proberen!