Geef je woning een exotische toets met een palm in de huiskamer

Palmen doen dromen over tropische oorden. Als je een palm in de huiskamer plaatst, geef je een bijzonder cachet aan je kamer. De grote bladeren die open waaieren brengen heel wat groen in huis. Hij is ideaal om een verloren hoek op te fleuren. Plaats hem bijvoorbeeld aan je leeshoekje en je waant je op een exotisch strand. Zet hem in de kijker door er een spot op te plaatsen. Zo krijgt je palm in de huiskamer ook ’s avonds en zonnige uitstraling.

Grote of kleine palmen?

Veel hangt af van de grootte van je woonkamer. Je kunt er voor kiezen om één grote palm in de huiskamer als blikvanger in te zetten. Of ga je liever voor een kleine palm, gecombineerd met andere exotische planten en bloemen? Het kan allemaal! Blijf gerust in de tropische sferen als je planten voor je huiskamer kiest. Het aanbod is enorm! Palmplanten, yuccas, agaves en ook citrusbomen doen het best wel goed binnen in huis. Bloemen zoals oleanders en paradijsvogelbloemen zet je in de winter ook binnen. Denk ook aan de cactus, sanseveria, ficus of musa. Ze versterken nog meer het exotische gevoel dat je krijgt als je deze planten in huis plaatst. Maak er een mooi geheel van.

Hoe verzorg je je palm?

Palmen in de huiskamer hebben licht en zon nodig. Plaats ze daarom gerust bij een raam op het zuiden. Lees bij de beschrijving van de plant ook hoe hij verder moet verzorgd worden. Zo mag hij bijvoorbeeld nooit droog staan, maar anderzijds mag je ook niet te veel water geven. Af en toe bemesten is bovendien noodzakelijk. En lees ook goed hoe groot hij uiteindelijk kan worden. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Een palm kan namelijk vrij hoog en breed worden. Als je een palm in de huiskamer goed verzorgt, heb je hem voor jaren! De tropische sfeer is alvast gegarandeerd!