Creativiteit in huis met een draadmand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben jij op zoek naar een originele en creatieve manier om je huis op te fleuren? Dan is de draadmand een perfecte aanvulling op jouw interieur. Door de open structuur van de mand zorgt het voor een luchtige en ruimtelijke sfeer in huis. Een draadmand kan je op allerlei manieren gebruiken: als opberger, plantenhouder of gewoon als decoratie. In deze blog ga ik jou inspireren met verschillende manieren om een draadmand te gebruiken in jouw interieur.

Opbergmand

Een draadmand is ideaal als opbergmand. Of het nou om tijdschriften, plaids of speeltjes gaat, alle spullen die in het zicht liggen kunnen in een handomdraai opgeruimd worden in deze mand. Je kan kiezen voor een groot of klein formaat, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je er in wilt opbergen. Door de open structuur van de mand, kan je meteen zien waar alles ligt zonder dat je de mand hoeft te openen.

Planten in huis

Naast dat de draadmand een praktische functie heeft, kan je het ook gebruiken als plantenhouder. In plaats van een pot, kan je jouw planten in de mand plaatsen. Het zorgt voor een speels effect in huis en het past binnen diverse interieurstijlen. Door de open structuur van de mand, kan de plant optimaal ademen en krijgt het voldoende zonlicht.

Muurdecoratie

Een lege muur kan al snel saai ogen. Een draadmand kan de oplossing bieden. Hang de mand aan de muur en plaats er kleine decoratie-items in zoals kaarsen, plantjes of een foto. Je kan er ook voor kiezen om meerdere manden naast elkaar te hangen. Door het gebruik van verschillende formaten en kleuren manden, creëer je een speels effect aan de muur.

Slaapkamer styling

Een draadmand kan ook toegepast worden in de slaapkamer. Gebruik de mand als nachtkastje, en plaats er boeken in, voor het slapen gaan of juist om je wekker of bril op te slaan. Je kan ook een draadmand plaatsen op een plank boven je bed, vul deze met decoratie, kaarsen of een plantje. Dit creëert een gezellige sfeer in de slaapkamer.

Keukenorganisatie

De draadmand kan ook toegepast worden in de keuken. Gebruik de mand als fruitschaal, voor brood, of als opbergmand voor keukenrol en reinigingsdoekjes. Een draadmand is makkelijk schoon te maken en zorgt voor eenheid in de keuken. Door de open structuur van de mand, kan je makkelijk bij de inhoud.

Conclusie

Een draadmand is een veelzijdig accessoire voor in huis. Naast de vele praktische functies, kan het ook toegepast worden als decoratie in diverse ruimtes in huis. Door het gebruik van verschillende formaten, kleuren en texturen van draadmanden, kan je het extra persoonlijk maken en past het binnen elke interieurstijl.

Bron: Peack Interior